4.8.2022. 10:19
0
Ukrajinski napadi na ruska uporišta vrše pritisak na njihove logističke aktivnosti na terenu
FOTO: Ilustracija
Nastavak ukrajinske ofanzive na ruska vojna uporišta vrlo će vjerovatno uticati na rusko logističko snabdijevanje i izvršiti pritisak na ruske elemente borbene podrške, saopćila je britanska vojska u četvrtak, prenosi Reuters.

Ruske snage su gotovo sigurno postavile piramidalne radarske reflektore u vodu u blizini nedavno oštećenog Antonivskog mosta i obližnjeg željezničkog mosta, objavila je Britansko ministarstvo odbrane u svom redovnom ažuriranju objava stanja na terenu na Twitteru.

- Radarski reflektori se vjerovatno koriste za skrivanje mosta od radarskog snimanja sa sintetičkim otvorom i moguće opreme za ciljanje projektila. Ovo sve ukazuje na prijetnju koju Rusija osjeća zbog povećanog dometa i preciznosti sistema koje je isporučio Zapad ukrajinskoj vojsci - navodi ministarstvo.  


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.