6.8.2022. 17:59
0
Erdogan: Postoje svjetske velesile koje žele s Turskom ulagati u bespilotne letjelice
Postoje svjetske velesile koje žele "zajednička ulaganja" s Turkiye u bespilotne letjelice, rekao je u subotu predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan.

"Razgovarali smo o tome s Putinom (ruski predsjednik Vladimir Putin, op. a.) jučer. Također smo razgovarali u Teheranu. Sad, postoje svjetske velesile koje žele zajednička ulaganja sa nama na ovom polju", rekao je Erdogan na tokom ceremonije dodjele nagrada u sjeverozapadnoj turskoj provinciji Kocaeli.

Erdogan je dodao kako su bespilotne letjelice turske proizvodnje, uključujući borbene dronove Bayraktar TB2, bile tražene među zemljama. 

"Cijeli svijet sad prihvata prednosti naših borbenih bespilotnih letjelica, koje su se dokazale i na bojnom polju, da ponovo ispišu doktrine rata", kazao je turski predsjednik, prenosi Anadolija.

On je dodao kako danas, "kada se spomenu borbene bespilotne letjelice, Turkiye je prva država na koju se pomisli".


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.