8.8.2022. 20:01
0
Britanski general upozorava: Rusija bi mogla ispaliti malo nuklearno oružje
Bivši zapovjednik britanske vojske, general Richard Barrons, smatra da će Rusija 11. septembra ove godine “formalno anektirati” sve dijelove istočne ukrajinske regije Donbas koje dotad uspije osvojiti.

Barrons, koji je zapovijedao britanskom vojskom od 2013. do 2016., rekao je za BBC da će Ukrajini trebati “naša volja, naš novac, naša industrija i naš vojni inventar” ako želi osloboditi okupirane teritorije.

Dodao je kako bi, bude li ukrajinski protunapad uspješan, ukrajinske snage mogle završiti na teritoriju “koji je Rusija proglasila ruskim”.

Zbog toga, kaže Barrons, “Moskva bi mogla posegnuti za malim nuklearnim oružjem”. Navodi kako bi se radilo o “vrlo malom” nuklearnom oružju koje bi bilo opasno u radijusu od oko 3.2 kilometra te ne bi “isprovociralo nuklearni holokaust i nekontroliranu eskalaciju”.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.