11.8.2022. 15:20
0
Četvrti 'beatle' ćelije Islamske države Aine Davis optužen za terorizam
Čovjek za koga se navodi da je član terorističke ćelije organizacije Islamske države nazvane The Beatles optužen je za terorističke prekršaje.


Aine Davis, koji negira da pripada grupi, zadržan je u policijskom pritvoru i trebao bi se pojaviti u prekršajnom sudu Westminster tokom dana.

On je uhapšen na aerodreomu Luton u Londonu, nakon što su ga turske vlasti u srijedu deportovale u Englesku.

Taj 38-godišnjak optužen je za posjedovanje vatrenog oružja u svrhu povezivanja s terorizmom.

Optužen za prekršaje sekcija 15, 17 i 57 Antiterorističkog akta iz 2.000. godine nakon istrage Kontraterorističke komande Metropoliten policije.

Metropolitan policija dobila je ovlaštenje vlasti da optuži Davisa za terorističke prekršaje u 2014.
 

Teroristička ćelija nazvana je The Beatles po čuvenom liverpulskom bandu, zahvaljujući engleskom akcentu njenih članova, prenosi BBC. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.