13.8.2022. 13:29
0
Peti karavan brodova s poljoprivrednim proizvodima napušta ukrajinske luke

Peti karavan brodova s ukrajinskim poljoprivrednim proizvodima isplovio je iz luka Chornomorsk i Pivdenny - saopćilo je ukrajinsko ministarstvo infrastrukture.

- Jutros je peta karavana brodova s poljoprivrednim proizvodima napustila ukrajinske luke. Sastoji se od broda Sormovskiy 121 koji je napustio luku Chornomorsk i broda Star Laura koji je krenuo iz luke Pivdenny. Oni prevoze više više od 63.000 tona poljoprivrednih proizvoda - navodi se u saopćenju, prenosi Ukrinform.

Ministarstvo je dodalo da je Star Laura postao prvi brod klase Panamax koji je napustio luku Pivdenny od početka provedbe ugovora o žitu i treći na općem popisu velikih brodova koji već plove kroz "žitni koridor". 

Pored toga, očekuje se da će još dva broda - Brave Commander i Petrel S, stići u luke Chornomorsk i Pivdenny na utovar u subotu. Oni će nositi više od 40.000 tona ukrajinskog žita.

Od početka augusta humanitarnim morskim koridorom iz ukrajinskih luka izvezeno je oko 375.000 tona žita i drugih namirnica, javlja Ukrinform.vvvvv

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.