18.8.2022. 15:39
0
Rusija odbacila Guterresov prijedlog za demilitarizaciju regije u okolini nuklearke Zaporožje
Rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je prijedlog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Guterresa da se demilitarizira regija u okolini nuklearne elektrane Zaporožje pod ruskom kontrolom u južnoj Ukrajini.

Tokom brifinga za novinare, portparol ministarstva vanjskih poslova Ivan Nečajev izjavio je da je taj prijedlog “neprihvaljiv”.

Nuklearnu elektranu Zaporožje osvojila je Rusija u martu, kratko nakon što je naredila desecima hiljada vojnika da uđu u Ukrajinu u okviru, kako je naziva, “specijalne vojne operacije”. Objekat elektrane ostao je u blizini linija fronta i u više navrata se našao pod vatrom u posljednjim sedmicama, izazivajući strahovanja od nuklearne katastrofe.

I Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za granatiranje elektrane, prenosi Reuters.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.