20.8.2022. 14:22
0
Scholz osudio rusku represiju na drugu godišnjicu trovanja Navaljnog

Njemački kancelar Olaf Scholz osudio je rusku represiju na drugu godišnjicu trovanja opozicionog političara Alekseja Navaljnog.

U videoporuci objavljenoj u subotu, Scholz je izjavio da je razgovarao s Navaljnim dok se oporavljao u bolnici Berlinu, i uvidjeo je da je on hrabar čovjek koji je želio da se vrati u Rusiju kako bi se borio za demokratiju, slobodu i vladavinu zakona.

Navaljni, najglasniji kritičar predsjednika Vladimira Putina, po povrarku je, ipak, odmah uhapšen.


“Rat koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine također će imati posljedice po Rusiju. Sloboda i demokratija već su ugroženi u njoj. Sloboda izražavanja sada je, međutim, mnogo ugroženija i mnogi se plaše da izraze vlastite stavove”, izjavio je Scholz.

To je razlog zašto je bitno pamtiti Navaljnog, tvrdi njemački čelnik, jer se on borio za vjerovanje da je “život pojedinca najbolji u demokratiji i u državi kojom upravlja vladavina zakona”, prenosi Reuters.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.