3.9.2022. 16:29
0
Erdogan poslao Grčkoj brutalnu poruku: Jednu stvar ću vam reći – zapamtite Izmir! Cijena će biti visoka
Usred tenzija između Republike Turske i Grčke, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je u subotu Atinu da pogleda historiju poručivši da “ako odu predaleko, cijena će biti visoka”.

“Grčka, pogledajte historiju, vratite se u prošlost, ako odete predaleko, cijena će biti visoka. Imamo jednu stvar za reći Grčkoj: Zapamtite Izmir”, rekao je Erdogan na najvećem tehnološkom događaju u Turskoj, Teknofestu, u pokrajini Samsun na obali Crnog mora.

Izmir je pokrajina na zapadnoj obali Egejskog mora Turske koju je Ankara oslobodila od grčke okupacije 1922. u sklopu svog rata za nezavisnost.

Erdogan je upozorio Grčku, rekavši da atinska “okupacija” ostrva u Egejskom moru “nije njihova briga”.

“Kad dođe vrijeme, uradit ćemo ono što je potrebno”, dodao je Erdogan.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.