4.9.2022. 10:33
0
Trump nazvao Bidena 'državnim neprijateljom'
Bivši američki predsjednik Donald Trump pred svojim pristalicama je nazvao svog nasljednika Joea Bidena“državnim neprijateljem”, kritikujući i pretres svoje rezidencije u Palm Biču na Floridi.

„On je državni neprijatelj“, rekao je Trump na predizbornom skupu u jednom gradiću u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Trump je reagovao na Bidenovu nedavnu izjavu da bivši predsjednik SAD i njegove pristalice predstavljaju „ekstremizam koji ugrožava same temelje republike“.

Bivši predsjednik je ocijenio da je Bidenov govor „pun mržnje i bijesa“ i da sadašnji predsjednik želi da ga prikaže kao „pretnju demokratiji“ i „neprijatelja države“.

„Državni neprijatelj je on, i grupa koja ga kontroliše“, dodao je Trump pred izbore za Kongres koji obično treba da budu održani na polovini mandata predsjednika SAD, i zakazani su za 8. novembar.

Trump se prvi put pojavio u javnosti posle racije federalne policije sprovedene u njegovoj rezidenciji u Floridi.

„Sramotna racija na moju kuću bila je parodija pravde“, ocijenio je on.

Federalni istražni biro (FBI) pretražio je Trampov dom jer sumnja da je bivši predsjednik nezakonito čuvao povjerljive dokumente iz svog mandata u Bijeloj kući (2017-2021).


(Patria/Admir O.)

BidenSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.