4.9.2022. 18:40
0
Direktor poznate kompanije se bacio sa 18. sprata
Glavni finansijski direktor posrnule kompanije "Bed Bath & Beyond", Gustavo Arnal (52) izvršio je samoubistvo skočivši sa 18. sprata nebodera u Njujorku.


Arnal je, 16. avgusta prodao 42.513 akcija u kompaniji za nešto više od milion dolara. Ta kompanija se nedavno našla u finansijskoj krizi, a u srijedu, 31. avgusta, izgubila je skoro četvrtinu svoje vrijednosti nakon što je najavljeno restrukturiranje koje uključuje zatvaranje prodavnica, otpuštanja i moguću ponudu zaliha. 

"Bed Bath & Beyond" je saopćio da će otkaz dobiti 20 posto zaposlenih, kao i da planira da zatvori oko 150 istoimenih prodavnica, piše CNBC. 



Inače, radi se o američkom lancu maloprodajnih objekata domaće robe, koji upravlja mnogim prodavnicama u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Meksiku i Portoriku i ubraja se u najveće korporacije u zemlji, prenosi Avaz. 



(Aldina R.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.