4.9.2022. 21:40
1
EU osudila zatvorsku kaznu za bivšu čelnicu Mijanmara Suu Kyi
Evropska unija osudila je u nedjelju izricanje presude svrgnutoj bivšoj čelnici Mijanmara Aung San Suu Kyi koja je osuđena na zatvorsku kaznu s prisilnim radom, nakon što je proglašena krivom za izbornu prijevaru.


Izvor upoznat s postupkom rekao je Reutersu da je Suu Kyi proglašena krivom i osuđena na tri godine zatvora s prisilnim radom. Istu su informaciju za BBC dali i njezini advokati.

- EU osuđuje neopravdanu kaznu Aung San Suu Kyi na dodatne tri godine pritvora, uz prinudni rad. Ona se sada suočava s 20 godina zatvora po jedanaest tačaka optužnice uz nekoliko preostalih optužbi - napisao je na Twitteru visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

Dodao je da Evropska unija poziva režim u Mijanmaru da oslobodi nju i sve političke zatvorenike.

Dobitnica Nobelove nagrade i čelnica mijanmarske opozicije pritvorena je od državnog udara početkom prošle godine i već je osuđena na više od 17 godina zatvora. Ona negira sve optužbe koje joj se stavljaju na teret. 




(Fena / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.