6.9.2022. 9:08
0
Gasprom: Nema plina za EU dok Siemens ne popravi opremu
Ruski gasovod sjeverni tok jedan neće nastaviti isporuke prirodnog gasa dok kompanija Siemens Energy ne popravi neispravnu opremu, izjavio je zamjenik direktora "Gasproma" Vitali Markelov.

"Pitajte Siemens. Prvo oni treba da poprave opremu", rekao je Markelov Reutersu na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku na pitanje kada bi gas mogao ponovo da krene ovim cjevovodom.

"Gasprom" je u petak saopštio da je otkrio curenje ulja u jedinoj preostaloj funkcionalnoj turbini u kompresorskoj stanici Portovaja i da će "Sjeverni tok jedan" ostati zatvoren dok se ne obavi popravka.

Siemens je dan kasnije objavio da nema ugovor za obavljanje popravke i da curenje na koje je ukazao "Gasprom" obično ne utiče na rad turbine, te da se može servisirati na licu mjesta.

Kompanija je saopštila da postoje i druge turbine koje se mogu iskoristiti u toj kompresorksoj stanici.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.