6.9.2022. 20:30
0
U okupiranom gradu Berdjansku eksplodirao automobil u kojem je teško ozlijeđen vođa separatista
U Berdjansku, okupiranom gradu na obali na jugoistoku Ukrajine, eksplodirao je automobil separatističkog vođe Artema Bardina, objavili su separatističke, proruske vođe te regije na Twitteru.


Nakon eksplozije automobila došlo je do pucnjave. Bardin je hospitaliziran i u teškom je stanju.

Separatistička i proruska uprava Berdjanska objavila je da su tokom eksplozije oštećena i tri civilna automobila u kojima nije bilo nikoga.

Separatistička uprava je incident nazvala terorističkim napadom.

Ruska vojska zauzela je azovski dio Zaporoške oblasti i cijelu Hersonsku oblast te gradove Herson, Melitopolj i Berdjansk.

U obje regije formirane su proruske administracije, njihovi predstavnici najavili su planove za održavanje referenduma o pripajanju Rusiji. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.