15.9.2022. 9:20
0
Uhapšena žena osumnjičena za ubistvo djece čiji su ostaci pronađeni u koferu
U Južnoj Koreji uhapšena je 42-godišnjakinja zbog optužbi za ubistvo dvoje djece čija su tijela u avgustu pronađena u koferima kupljenima na aukciji na Novom Zelandu, piše Guardian.


Ostaci dvoje male djece, koji su bili u dobi od oko pet i 10 godina, bili su nekoliko godina skriveni u koferima prije nego što je porodica iz Auklanda (Aucklanda) kupila kofer na internetskoj aukciji., prenosi Avaz. 

Porodica je tek kasnije pregledala kupljene stvari, a kada su vidjeli što je u koferima kontaktirali su policiju.

Krajem avgusta, policija je rekla da su identificirali ženu za koju se vjeruje da je član porodice djece čiji su ostaci pronađeni u koferu. Riječ je o Novozelanđanki rođenoj u Južnoj Koreji, koja je u tu državu stigla 2018. godine. 

Novozelandska policija zatražila je nalog za hapšenje žene iz Južne Koreje te njeno izručenje u Novi Zeland. Južnokorejske vlasti saopćile su da je žena uhapšena u stanu u gradu Ulsanu. Dok su je policajci izvodili iz zgrade, žena je kapuljačom prekrila lice.

Sud u Seulu će u roku od dva mjeseca odlučiti hoće li 42-godišnjakinju izručiti Novom Zelandu. Vlasti Novog Zelanda zatražile su da žena ostane u južnokorejskom pritvoru do završetka procesa izručenja. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.