21.9.2022. 17:55
0
Iran ograničio pristup Instagramu u jeku protesta zbog ubistva djevojke
Iran je ograničio pristup Instagramu kompanije Meta Platforms Inc u jeku protesta u zemlji zbog smrti djevojke u policijskom pritvoru, saopćila je u srijedu opservatorija za gašenje interneta NetBlocks.

Smrt prošle sedmice 22-godišnje Mahse Aminija, koju je uhapsila moralna policija u Teheranu zbog "neprikladne odjeće", izazvala je bijes i diskusije o slobodama u Islamskoj Republici i ekonomiji koja je pogođena sankcijama, prenosi Reuters.

Iranski ministar komunikacija rekao je ranije tog dana da je pogrešno citiran nakon što su ga novinske kuće citirale da bi vlasti mogle blokirati pristup internetu iz sigurnosnih razloga. 

Kompanija Meta nije odmah odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.