24.9.2022. 16:55
0
Rusija: Pooštravanje kazni za sve one koji odbiju mobilizaciju
Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je paket izmjena i dopuna Krivičnog zakona koji se odnosi na služenje vojnog roka, kojom se pooštravaju kazne za sve one koji odbiju mobilizaciju. Paketom izmjena i dopuna u zakon se uvodi novi član „Pljačka“.


Za ovo krivično djelo bit će predviđena kazna zatvora od šest do 15 godina. 

Dezertiranje ili nedolazak na služenje vojnog roka kaznit će se zatvorom od pet do deset godina. Štaviše, vojna lica koja su u rezervnom sastavu i pozvana na vojnu obuku snosit će istu odgovornost kao i vojnici po ugovoru.

Pored toga, pooštrava se odgovornost za neizvršavanje vojnih naređenja, odbijanje učešća u neprijateljstvima, otpor šefu vojne službe, kršenje pravila službe, gubitak vojne imovine, prenose RIA Novosti. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.