25.9.2022. 14:03
1
Putin poslao hiljade Rusa u rat pa otišao na spa tretman: Odlučio je odmoriti dušu i tijelo
Vladimir Putin u srijedu ujutro poslao je hiljade i hiljade Rusa u rat u Ukrajinu i nakon toga otišao na – spa-sedmicu! Nezavisni ruski mediji pišu da je ruski predsjednik nakon niza šokova odlučio odmoriti tijelo i dušu u rezidenciji na jezeru Valdaj. O tome svjedoče tri izvora upoznatih s predsjednikovim rasporedom.

Putinova snimka u kojoj je proglasio ‘djelomičnu mobilizaciju‘ objavljena je u 8 ujutro, ali gotovo je sigurno da je video unaprijed snimljen jer ruski predsjednik obično u to doba spava. Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gdje je posjetio tehničku školu i jedan koncert. Putin je odmah nakon koncerta, kako tvrde insajderi, odlučio napraviti pauzu u javnom djelovanju i otići na odmor koji će trajati najmanje sedmicu.

S druge strane, insajderi iz Kremlja tvrde da će press služba u idućim danima objavljivati videosnimke Putina u društvu raznoraznih saradnika, ali navodno su sve te snimke unaprijed snimljene te na taj način Moskva želi stvoriti dojam da predsjednik kontinuirano radi. Jedna ta snimka već je objavljena, a na njoj se Putin druži sa starim suborcem Vitalijem Mutkom.

Putinov pravi povratak u javnost očekuje se idućeg četvrtka kada ide u posjetu jednoj velikoj industrijskoj regiji, doznaje jedan od sagovornika upoznat s Putinovim rasporedom. Drugi izvor iz Kremlja navodi da se Putin još od srijede nalazi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj u Novgorodskoj oblasti. Pokraj velebne kuće nalazi se trokatni spa kompleks s blatnom kupkom i bazenom. U ovom dijelu nalazi se i hokejaško igralište, gdje predsjednik Rusije voli okupljati prijatelje i igrati hokej.

Znakovito je bilo da se Putin nije pojavio na takozvanom ‘Z koncertu‘ u centru Moskve u znak podrške referendumima na okupiranim dijelovima Ukrajine. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je bio upitan zašto predsjednik tamo nije došao, a on je dao očekivan odgovor – imao je posla u Kremlju.

“Ako mislite da je na odmoru u Valdaju, to je netačno”, rekao je Peskov.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.