27.9.2022. 9:07
1
Ruski MMA borac dobio poziv za vojsku pa pobjegao iz zemlje
Ruski MMA borac Marif Piraev dobio je poziv za vojsku, međutim odlučio je pobjeći iz zemlje.

Invazija ruske vojske u Ukrajini traje od februara, a ruska vlast objavila je opću vojnu mobilizaciju. Poziv za vojsku nije zaobišao ni sportaše pa tako ni Piraeva, koji se prije nekoliko dana trebao javiti komisiji za registraciju novih vojnika.

Međutim, nije to napravio, nego je pobjegao od vojne obaveze, otkrio je jedan od njegovih prijatelja Shamil Gamilov tamošnjim medijima.

“Dobio je poziv za vojsku, užasnuo ga je i odlučio je pobjeći van zemlje“, otkrio je njegov prijatelj u videu, koji je u međuvremenu postao viralan.

Strane kolege tvrde kako je pobjegao preko rusko-gruzijske granice.

“MMA borac pobjegao je iz Rusije po primljenom pozivu za regrutaciju. Nije želio umrijeti pod Putinovim režimom”, prenose svjetski mediji.


Piraev je u karijeri imao 31 MMA borbu i samo četiri poraza.

(A. Balićevac)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.