29.9.2022. 14:35
0
Erdogan: Večeras ću razgovarati s Putinom o pitanju Ukrajine
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će večeras razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, te kako će razgovarati o pitanju Ukrajine.

Turski predsjednik Erdogan: Nuklearni rat bi bio katastrofalan, da barem nisu održali referendum...

Erdogan je govorio na skupu u Ankari, a tom prilikom je govorio o energetskoj krizi i Ukrajini, 

Kada je riječ o energetskoj situaciji, Erdogan je rekao da je Turska relativno lako ušla u turbulentno razdoblje s projektima plinovoda koji garantuje sigurnost opskrbe energijom, sklopljenim sporazumima, skladištima ukapljenog prirodnog gasa te aktivnostima bušenja i istraživanja koja se provode u Crnom moru i Istočnom Mediteranu.

"Večeras će razgovarati s gospodinom Putinom i imat ćemo priliku porazgovarati o pitanju Ukrajine", rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na borbu s kamatama.

"Moja najveća borba je s kamatama, moj najveći neprijatelj su kamate. Ponovo smo smanjili kamatnu stopu na 12. To nije dovoljno, mora se još više smanjiti", rekao je Erdogan, te dodao:

"Vodimo borbu protiv inflacije, vjerujem da će se inflacija smanjiti uz niske kamatne stope nakon Nove godine i branim takav pristup."


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.