10.10.2022. 18:36
0
Blinken razgovarao s čelnicima Azerbejdžana i Armenije o 'istorijskoj prilici' postizanja mira
Američki državni sekretar Antony Blinken razgovarao je u ponedjeljak s azerbejdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom o “pozitivnim koracima između Azerbejdžana i Armenije koji dvije zemlje poduzimaju ka mirovnom sporazumu”, među kojima je azerbejdžansko oslobađanje 17 armenskih ratnih zarobljenika, navodi State Department u saopćenju.

Blinken je govorio o “istorijskoj prilici ostvarenja mira u regiji” nakon što je održao odvojene telefonske razgovore s čelnicima Armenije i Azerbejdžana u ponedjeljak.

- Zadovoljan sam pozitivnim momentumom koji je rezultirao iz bilateralnih razgovora i tražim dodatni napredak ka miru i stabilnosti u regiji - navodi Blinken u tweetu o razgovoru s Alijevom.

- Dobre rasprave također sam vodio s premijerom Armenije Nikolom Pašinjanom o istorijskoj prilici postizanja mira u regiji. Zadovoljan sam Amenijom zbog njenih pozitivnih koraka ostvarenih s Azerbejdžanom i Turskom - navodi šef američke diplomatije, prenosi Reuters.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.