15.10.2022. 13:50
0
Sun Yeli: Kina zadržava pravo da koristi silu nad Tajvanom
Kina zadržava pravo da koristi silu nad Tajvanom kao posljednje sredstvo, pod određenim okolnostima, iako je mirno ujedinjenje njihov primarni izbor, rekao je u subotu glasnogovornik Komunističke partije.


Ponovno ujedinjenje Kine i Tajvana ispunjava interese svih, uključujući i sunarodnike Tajvana, rekao je Sun Yeli na konferenciji za novinare u Pekingu.

Očekuje se da će predsjednik Xi Jinping osvojiti treći petogodišnji mandat generalnog sekretara vladajuće stranke, najutjecajniju funkciju u zemlji, na kongresu koji će biti održan u Velikoj dvorani naroda u Pekingu od sutra do naredne subote, podsjeća Reuters. 


(Fena / Aldina R.) 

 

KinaTajvan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.