16.10.2022. 20:15
0
Najmanje četvero mrtvih u požaru u iranskom pritvorskom centru
Četiri zatvorenika su poginula, a 61 je povrijeđen u velikom požaru u iranskom zatvoru Evin, objavila je iranska državna novinska agencija, prenosi BBC.


Izvori unutar zatvora, koji je poznat po smještaju političkih zatvorenika, rekli su za BBC da je broj žrtava veći.
 
Videosnimke na internetu prikazuju plamen i dim na toj lokaciji u Teheranu, a čuju se i pucnjevi i eksplozije.
 
Požar je uslijedio nakon sedmica protuvladinih protesta širom Irana.
 
Stotine učesnika protesta poslane su u zatvor Evin. Nije poznato je li situacija u zatvoru povezana s protestima koji su prvi put izbili prošlog mjeseca nakon smrti 22-godišnje Iranke Mahse Amini u policijskom pritvoru.

Dužnosnici su rekli da je umrla od srčanog udara, ali njena je porodica to osporila rekavši da je za njenu smrt kriva policija za moral. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.