20.10.2022. 20:45
0
Velika Britanija sankcionisala Iran zbog isporuke bespilotnih letjelica Rusiji
Ujedinjeno Kraljevstvo je sankcionisalo Iran zbog opskrbe Rusije bespilotnim letjelicama iranske proizvodnje koje su korištene za napad na Ukrajinu prije samo nekoliko dana, objavila je britanska vlada danas.


Među tri osobe koje su sankcionisane je vojni oficir Seyed Hojjatollah Qureishi, koji se smatra ključnim pregovaračem u dogovoru o bespilotnim letjelicama, navodi Sky News.

General major Mohammad Hossein Bagheri, načelnik Glavnog štaba oružanih snaga, i brigadni general Saeed Aghajani, načelnik Iranske vojske Revolucionarna garda također su sankcionisani.

Ovim sankcijama zamrznuta im je imovina i zabranjena su putovanja.

Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly rekao je da iranska podrška Putinovom brutalnom i nezakonitom ratu protiv Ukrajine je za žaljenje.

- Danas sankcionišemo one koji su isporučili bespilotne letjelice koje Rusija koristi za gađanje ukrajinskih civila. Ovo je jasan dokaz destabilizirajuće uloge Irana u globalnoj sigurnosti – poručio je Cleverly. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.