30.10.2022. 22:30
0
Ovo je Džemal Čardaković koji je likvidiran nakon što je na semaforu izašao iz kamiona: "Djeca gledala sve svojim očima"
Džemal Čardaković, 45-godišnji državljanin BiH, ubijen je u subotu u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u gradu Manchesteru u New Hamphshireu, u blizini tržnog centra, piše CBS News.

Pucnjava se dogodila oko 15.30 sati, a Čardakovića je ubio Tyrese Harris (22), koji je uhićen i optužen za ubojstvo iz vatrenog oružja. Državni tužitelj New Hampshirea John Formella rekao je da su im svjedoci rekli kako je netko upucan na putu. Policajci su utvrdili da 45-godišnji Džemal Čardaković ne reagira. Proglašen je mrtvim na licu mjesta, prenosi CBS News.

Tužitelj su rekli da je Haris svjesno izazvao Čardakovićevu smrt pucajući u njega, ali i neoprezno izazvao njegovu smrt “ispoljavajući krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života”.

Do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Harris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Čardaković je izašao iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom koji ga je u tom trenutku upucao. Prije rasprave na semaforu, a nakon toga i ubojstva, Harris je navodno u vožnji određeno razdoblje nesavjesnom vožnjom ometao promet i druge sudionike u njemu.

Također, svjedoci koji su se nalazili na ovom mjestu u trenutku tragedije naglasili su kako se u kabini s Čardakovićem nalazilo i dvoje djece.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.