1.11.2022. 21:03
0
Pentagon izrazio zabrinutost zbog moguće nove pošiljke iranskih projektila Rusiji
Pentagon smatra da bi Rusija mogla zatražiti dodatna napredna oružja od Irana za napade na Ukrajinu, rečeno je danas na pres-konferenciji u Washingtonu, prenosi CNN.

- Zabrinuti smo zbog mogućnosti da bi Rusija mogla zatražiti dodatna napredna oružja od Irana, kao na primjer projektile zemlja-zemlja, kako bi ih koristila u Ukrajini - rekao je danas glasnogovornik Pentagona general Pat Ryder.

CNN je ranije danas objavio da se Iran sprema poslati Rusiji dodatnih 1.000 komada oružja, što uključuje balističke projektile kratkog dometa i još bespilotnih letjelica Šehid-136, također poznati kao 'kamikaze' dronovi.

- Iran je Rusiji poslao bespilotne letjelice, a Pentagon očekuje da će Rusija vjerojatno zatražiti još dronova od Irana - rekao je Ryder.

Ruski zahtjev za dopremanjem dodatnog naoružanja od Irana je "indikativan jer sugerira da su se te dvije zemlje udružile u napadima na Ukrajince", rekao je glasnogovornik Pentagona.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.