11.11.2022. 19:00
0
Biden: Klimatska kriza dovodi u pitanje 'sam život planete'
Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak na klimatskoj konferenciji COP27 da je 'život planete' u pitanju zbog klimatske krize i poručio kako garantuje da su Sjedinjene Države na putu da smanje emisije ugljika.


- Klimatska kriza tiče se ljudske i ekonomske sigurnosti, sigurnosti okoliša, nacionalne sigurnosti i samog života planeta - rekao je Biden na konferenciji koja se održava u Egiptu.

Biden je istakao da su Sjedinjene Države "na dobrom putu" da ispune svoje obećanje o smanjenju emisija za 50-52 posto ispod razine iz 2005. do 2030.

- Sjedinjene Države će ispuniti svoje ciljeve u pogledu emisija - rekao je, javlja AFP. 

Njegov govor je imao za cilj podsjetiti predstavnike vlade okupljene u Sharm el-Sheikhu da održe na životu cilj održavanja porasta globalne prosječne temperature unutar 1,5 stepeni Celzijusa kako bi se spriječili najgori učinci globalnog zagrijavanja. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.