12.11.2022. 18:40
0
Medvedev: Neke ciljeve nismo gađali zbog naše urođene dobrote
Rusija danas oblikuje budući svjetski poredak, bori se sama protiv Zapada, štiti svoje građane i vraća teritorije svojih predaka, rekao je danas zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

- Želim vas podsjetiti da je Ruska Federacija ta koja štiti građane. Naša zemlja je ta koja je već vratila i vraća našu djedovinu, a ne obrnuto. I to će se nastaviti - napisao je Medvedev na Telegramu.

Istaknuo je da je "Rusija danas ta koja tvori budući svjetski poredak, a ne SAD s Britanijom ili mračnim Kijevom".

"Taj ravnopravni novi svjetski poredak će biti izgrađen", kaže Medvedev.

Osim toga, nastavio je Medvedev, "Ruska Federacija sama se bori protiv zapadnog svijeta i NATO-a".

- Stoga su sve paralele s prošlošću uvjetne ili netočne. Osim jedne: možemo uništiti neprijateljske saveze ili moćnog neprijatelja sami - tvrdi Medvedev.


Tvrdi i da Rusija u borbama pokušava sačuvati živote svojih vojnika i civila koliko god je moguće. Kaže da se to ne može reći za akcije Ukrajine. "Naši neprijatelji ne broje živote svojih civila i vojnika. I to je razlika među nama", istaknuo je.

Rusija "iz razloga koji su svima očiti još nije iskoristila cijeli arsenal oružja", tvrdi Medvedev i dodaje da Rusija nije gađala "moguće neprijateljske ciljeve koji se nalaze u naseljenim područjima".

- I ne samo zbog naše inherentne ljudske dobrote. Za sve postoji vrijeme - kaže Medvedev.

- Na kraju, ali ne i najmanje važno - samo najveće jedinstvo, najviši moral i svakodnevni naporan rad mogu osigurati pobjedu zemlje - zaključio je, prenosi Avaz. 



(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.