14.11.2022. 12:50
0
Izraelski vojnici ubili Palestinku u automobilu, incident pod razmatranjem
Izraelski vojnici ubili su Palestinku na okupiranoj Zapadnoj obali u ponedjeljak, saopćilo je medicinsko osoblje, u incidentu za koji vojska navodi da su njeni pripadnici otvorili vatru na vozilo koje se ubrzano kretalo prema njima.

Incident u Beituniji, u blizini sjedišta Zapadne obale u Ramallahu, posljednji je tokom pojačane vojne kampanje na Zapadnoj obali koju je pokrenuo Izrael u martu nakon niza palestinskih uličnih napada u njegovim gradovima.

Palestinsko medicinsko osoblje saopćilo je da 19-godišnja žena iz Hebrona ubijena. Nije bilo odmah jasno da li se ona nalazila u automobilu. Zvanična palestinska novinska agecija WAFA javila je da su vojnici uhapsili 26-godišnjeg muškarca koji je bio s njom, prenosi Fena. 

Izraelski vojni portparol izjavio je da su vojnici, koji su se nalazili u Beituniji kako bi uhapsili sumnjivog militanta, uočili “sumnjivo vozilo” koje im se primicalo i da je vozač - koga su samo opisali kao muškarca – ubrzao prema njima i ignorirao je pozive da stane.

- Vojnici su, u odgovoru, otvorili vatru na vozilo. Hici su identifikovani. Incident je pod razmatranjem -kazao je portparol, ne pružajući detalje o žrtvama ili o hapšenjima, prenosi Reuters.

(Fena/Mersad)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.