14.11.2022. 18:22
0
Ovo je čovjek koji je izgubio sve u jučerašnjem terorističkom napadu: Moja kćer, koja je izgubila život u podmuklom napadu, nalazila se u Velikoj džamiji Şirinevler
U terorističkom napadu koji se juče dogodio u Istanbulu život je izgubilo 6 osoba, među kojima su supruga i kćerka poznatog turskog glumca Nuretina Učara.

Naime, žena Arzu Ozsoj i njena kći Jagmur Učar izgubile su živote u napadu.

Nedugo nakon napada saznalo se da su to supruga i kćerka poznatog glumca domaćoj publici poznatijeg po seriji "Ertugrul".

Slomljeni glumac oprostio se od kćerke i supruge putem društvenih mreža gdje je podijelio fotografiju svoje kćeri koja je nastradala.

"Milost u grobu, počivaj u miru, moja kćeri. Moja kćer, koja je izgubila život u podmuklom napadu na Taksimu, nalazila se u Velikoj džamiji Şirinevler", napisao je on, prenosi "Telegraf.rs".

Glumac je nastradalu kćerku dobio 2007. godine.

Historijat terorističkih napada u Turskoj

Ankara 2016.

Bombaški napad u Ankari 2016. dogodio se 17. februara2016. u Ankari, glavnom gradu Turske,[3] kada je u 18.31 sati prema lokalnom vremenu eksplodirao auto 27-godišnjeg turskog državljanina, Abdulbaka Sonmeza, koji je izvršio bombaški napad na turski vojni konvoj. Abdulak Sonmez pripadao je kurdskoj militantskoj skupini "Sokolovi slobode Kurdistana", koja je i preuzela odgovornost za napad. U napadu je ubijeno 29 ljudi, a 61 osoba je ranjena, a prema navodima lokalne televizije NTV, eksplozija je odjeknula u trenucima najveće prometne gužve.Nakon eksplozije buknuo je požar koji se proširio na nekoliko obližnjih vozila, a cijeli napad dogodio se nedaleko od sjedišta vojnog zapovjedništva i nekoliko ministarstava, zgrade parlamenta i ureda predsjednika vlade.

Merasim Sokak 2016 bombing.jpg

Teroristički napad na zračnu luku Atatürk 2016.

 

Teroristički napad na zračnu luku Atatürk bio je samoubilački napad te ujedno i napad vatrenim oružjem na zračnu luku Atatürk u Istanbulu. Prema službenim izvješćima turske vlade poginule su najmanje 48, a teško ili lakše je ranjeno najmanje 239 osoba. Napad bombama izvele su tri osobe, te su nakon eksplozija svjedoci vidjeli četiri naoružana muškarca kako bježe s parkirališta ispred zračne luke. Ukupno vrijeme trajanja napada i razmjene vatre naoružanih napadača i policije bilo je oko 90 sekundi. Određeni mediji nagovijestili su kako su napadači najvjerojatnije porijeklom iz država koje su nekada bile dio SSSR-a. Za jednog napadača vjeruje se kako je s Kavkaza, za drugog da je iz Uzbekistana i za trećeg da je iz Kirgistana.

Teroristički napad u Istanbulu mart 2016.

Teroristički napad u Istanbulu dogodio se 19. marta 2016. godine, u okrugu Beyoğlu, gdje se nalazi turski provincijski guverner. Vrijeme napada je 10.55. U napadu je poginulo najmanje 5 osoba (uključujući napadača), 36 osoba je ranjeno (od toga 7 teško). Sudjelovao je samo jedan napadač, koji je povezan s tzv. Islamskom Državom. Ovaj napad bio je četvrti po redu samoubilački napad u Turskoj od početka 2016. godine, a dogodio se samo šest dana nakon bombaškog napada u Ankari. Napad se dogodio u gusto naseljenom dijelu grada, u pješačkoj zoni poznatoj po mnogim trgovinama i jednom od najprometnijih mjesta u cijeloj Turskoj. U vrijeme napada ulica je bila gotovo potpuno prazna, a detonacija se dogodila nekoliko stotina metara od mjesta gdje se parkiraju policijski autobusi. Prema izjavama svjedoka, napadač je detonirao bombu dok je prolazio pokraj skupine turista. Nakon napada je cijela ulica zatvorena za javnost, a uz ljudske žrtve nastala je i značajna materijalna šteta na okolnim zgradama i objektima

 Teroristički napad u Istanbulu juni 2016.

Teroristički napad u Istanbulu u junu mjesecu, počinjen je ujutro oko 8:40 prema lokalnom vremenu kada je u središtu Istanbula detonirana auto-bomba u blizini policijskog autobusa, koji je bio i meta bombaša. U terorističkom napadu poginulo je 11 ljudi, od čega 7 policajaca i 4 civila, a 36 ih je bilo povrijeđeno, od čega troje u životnoj opasnosti. Odgovornost za napad su preuzeli Kurdistanska radnička stranka (PKK) i Islamska Država Iraka i Levanta (ISIL).

 

 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.