16.11.2022. 11:22
0
Biden obavijestio NATO: Na Poljsku je pao ukrajinski projektil
Izvor iz NATO-a javio je kako je američki predsjednik Joe Biden obavijestio savez da je projektil koji je pao na Poljsku, usmrtivši dvoje ljudi, bio ukrajinski projektil protuzračne odbrane, objavio je Reuters.

Dakle, preliminarne informacije govore kako je to ukrajinski projektil.

Raketni napad dogodio se u selu Przewodow na istoku Poljske, koje se nalazi nekoliko kilometara od granice s Ukrajinom.

Eksplozija se dogodila 500 do 600 metara od osnovne škole. Područje u blizini mjesta eksplozije je zatvoreno.
U Poljskoj je sinoć održan niz kriznih sastanaka, a Biden je razgovarao s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom. Ponudio mu je podršku SAD u istrazi.

U međuvremenu, ambasadori NATO-a će se sastati u srijedu kako bi razgovarali o eksploziji na teritoriji članice alijanse.

Na hitnom sastanku, kojim će u sjedištu NATO-a u Briselu predsjedavati generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, razgovaraće se o “tragičnom incidentu” u kojem su poginula dva Poljaka, navodi se u saopštenju alijanse, prenosi Raport.ba.


(Dž. U.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.