16.11.2022. 15:42
0
Ivanka Trump se povlači iz političkog života: Neće biti uz oca tokom kampanje
Ivanka Trump je odlučila da se povuče iz američke politike i da se ne pridruži aktivno pokušajima svog oca da ponovo preuzme Bijelu kuc´u 2024. godine.

- Odlučila sam da dam prioritet mojoj maloj djeci i privatnom životu koji stvaramo kao porodica - rekla je Ivanka.

Donald Trump je u utorak podnio kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine.

Izabrala porodicu

U njegovoj vili Mar-a-Lago na Floridi bili su prisutni članovi njegove porodice, uključujući njegovu suprugu Melaniju i sina Erika. Čak je bio prisutan i Ivankin muž, Džared Kušner, ali Ivanka nije bila.

- Volim svog oca mnogo. Ipak ovog puta biram porodicu. Ne planiram da se bavim politikom. Iako ću uvijek voljeti i podržavati svog oca, ubuduće ću to činiti van političke arene. Zahvalna sam što sam imala čast da služim američkom narodu i uvijek ću biti ponosna na mnoga dostignuća naše administracije - poručila je Ivanka.

Podsjetimo, Ivanka Trump i njen suprug igrali su ključne uloge u Trumpovoj administraciji i nalazili se na udaru javnosti zbog mnogih njihovih ekscesa, dijelom zbog prethodnog života kao dio elitne društvene scene Menhetna, koja je u velikoj mjeri demokratska.

Jedna od svjedokinja napada na Kapitol Hil

Otkako je Donald Trump izgubio od Joe Bidena 2020. godine, Ivanka Trump i njena porodica preselili su se u skupu vilu na Floridi.

Nedavno je svjedočila pred komitetom koji sprovodi istragu o napadu na Kapitol 6. januara, u kojem su ekstremističke pristalice Trumpa pokušale da preokrenu njegov izborni poraz.

Ivanka Trump je tog dana bila sa ocem u Bijeloj kući i jedan je od više od 800 svjedoka koje je komisija intervjuisala. Kongresmen Beni Thompson, predsjednik komiteta, opisao je da njeno svjedočenje nije bilo "brbljavo", već korisno, prenosi Dnevni avaz.

(Dž. U. )

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.