25.11.2022. 15:52
0
Kanye West želi biti predsjednik SAD: Tražio od Trumpa da mu bude potpredsjednik, on vrištao na njega
Reper Kanye West objavio je da se namjerava kandidirati za predsjednika SAD 2024. godine, javlja BBC.

Zvijezda, koja je promijenila ime u Ye, objavila je video logo svoje kampanje na društvenim mrežama, uz natpis Ye 24.

Takođe je tvrdio da je tražio od Donalda Trumpa da mu bude potpredsjednik.

West se ranije kandidirao za predsjednika 2020., ali je ta kampanja propala. Dobio je mršavih 70.000 glasova.

Njegove najnovije tvrdnje stigle su u video-snimku objavljenom nakon što je West primijećen u Trumpovom golf klubu Mar-A-Lago. Tu je bio u pratnji Nicka Fuentesa, istaknutog bijelog nacionaliste.

West je rekao da je njegov zahtjev za potpredsjednikom “najviše uznemirio” bivšeg predsjednika, koji je nedavno pokrenuo vlastitu kampanju za reizbor.

U video snimku pod naslovom Mar-A-Lago Debrief, West je tvrdio: “Trump je zapravo počeo da vrišti na mene za stolom, govoreći mi da ću izgubiti.

Pokretanje Westove kampanje dolazi u trenutku kada se reper suočava sa brojnim kontroverzama.

On je izazvao buru kritika nakon što je prisustvovao Sedmici mode u Parizu u majici sa sloganom “White Lives Matter” – fraza koju su usvojili bijeli suprematisti, koji su je počeli da koriste 2015. godine kao odgovor na pokret Black Lives Matter.

West je tada tvrdio da su njegovi kritičari bili plaćeni od strane tajne zavjere jevrejskog naroda.

Kako je nastavio da daje antisemitske komentare na internetu iu televizijskim intervjuima, 45-godišnjaka je odbacila njegova agencija za talente. Modne kompanije, uključujući Gap, Adidas i Balenciaga, rekle su da više neće raditi s njim.

Muzičar je kasnije prokomentarisao da je izgubio “dvije milijarde dolara u jednom danu”.

Kada se Kanye West kandidirao za predsjednika 2020., najavio je svoju kampanju prekasno da bi se pojavio na glasačkim listićima u najmanje šest država.

Održao je samo jedan skup, na kojem se rasplakao dok je razgovarao o abortusu, i finansirao dvije televizijske reklame. Na kraju je bio na listi kandidata samo u 12 država.

Za svoju kandidaturu za 2024. reper je sugerirao da je angažovao alt-right komentatora Mila Yiannopoulosa za svog menadžera kampanje.

Bivši urednik desničarske publikacije Breitbart, Yiannopoulos bio je uglavnom izbjegavan od strane mejnstrim konzervativaca nakon što se 2017. pojavio video na kojem se čini da opravdava pedofiliju. Rekao je da su komentari bili “humor” i naveo svoje “gađenje” prema seksualnom zlostavljanju maloljetnika.

(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.