26.11.2022. 8:45
0
U SAD-u ove godine gotovo 700 masovnih pucnjava, ubijeno skoro 40.000 ljudi
FOTO: Beta
SAD treću godinu zaredom bilježi više od 600 masovnih pucnjava u jednoj godini, a ukupan broj ubijenih iz vatrenog oružja dostigao je gotovo 40.000 ljudi.

Sjedinjene Američke Države treću godinu zaredom bilježe više od 600 masovnih pucnjava u jednoj godini, pokazuju podaci neprofitne organizacije Gun Violence Archive, a ukupan broj ubijenih iz vatrenog oružja dostigao je 39.816 osoba.

Prema toj organizaciji, ove godine bilo je 609 zločina, u kojima je četvero ili više ljudi, ne računajući napadača, upucano – čime je SAD na putu da na kraju godine dostigne brojku od 675 masovnih pucnjava.

List Hill podsjeća da je prošle godine zabilježeno čak 690 masovnih pucnjava širom SAD, što je povećanje sa 610 u 2020. godini i 417 u 2019. godini, prenosi Tanjug.

Ranije ove sedmice petero ljudi je ubijeno u masovnoj pucnjavi u noćnom u Colorado Springsu, a šestero je ubijeno u srijedu u Walmartu u Virginiji.


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.