28.11.2022. 16:38
0
Uznemirujuće: Vozač namjerno svojim Jaguarom udario biciklistu jer mu je rekao da vozi opreznije. Prešao mu automobilom i preko bicikla
Društvenim mrežama se proširio snimak obračuna vozača Jaguara i bicikliste na ulicama Londona, nakon što je biciklista zamalo stradao pod točkovima automobila.

- Zvao sam policiju, izjavio je biciklist za Road, te objasnio šta se desilo.


- Vozio sam bicikl prema sjeveru, a neoprezni vozač Jaguara je pokušao da skrene preko mene u Brondesbury lijevo. Uspio se zaustaviti a da me ne udari, ali sam stao da mu kažem da mora biti oprezniji. On je nakon mojih riječi krenuo dalje voziti naprijed, gurajući mene i bicikl oko jednog metra. Tražio sam mu podatke o osiguranju jer mi je možda oštetio prednji točak pri tom prvom dodiru, ispričao je.

- Zatim sam stao pred automobil i blokirao mu put, a tada je vozač izašao iz vozila i gurnuo me na pod, što nije na snimku i zato na dostupnim videima moj bicikl više nije okrenut prema sjeveru, pojasnio je.

Neki slučajni prolaznici pokušali su da zaustave sukob, a prema riječima svjedoka, vozač Jaguara je bicikisti počeo da prijeti.

Na društvenim mrežama ubrzo se povela rasprava o tome ko je kriv, vozač automobila ili biciklista, ali konačni sud o tome će dati policija.

(A. Balićevac)
London
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.