29.11.2022. 21:21
2
Medvedev upozorio NATO: Ne šaljite Ukrajini protivzračne sisteme Patriot
FOTO: AP
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je NATO neka Ukrajini ne šalje protivraketne odbrambene sisteme Patriot jer će postati legitimna meta te je nazvao savez “kriminalnim entitetom” jer “ekstremističke režime” opskrbljuje oružjem.

Medvedev, koji se predstavljao kao liberalni modernizator dok je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012., postao je jedan od najvećih huškača ruskog rata u Ukrajini te redovno objavljuje oštre optužbe protiv zapada na društvenim mrežama, piše Reuters, prenosi Hina.

“Bude li NATO, kao što je (generalni sekretar NATO-a Jens) Stoltenberg naznačio, opskrbljivao ukrajinske fanatike sistemima Patriot i osobljem NATO-a, oni će odmah postati legitimna meta naših oružanih snaga”, napisao je Medvedev na komunikacijskoj platformi Telegram.

Nejasno je hoće li meta postati sistemi Patriot, ukrajinske snage ili osoblje NATO-a, piše Reuters.

“Civilizovani svijet ne treba ovu organizaciju. Ona se mora pokajati čovječanstvu i biti raspuštena kao kriminalni entitet”, napisao je Medvedev u ranijoj objavi.

Ukrajina je od svojih zapadnih partnera zatražila protivzračno odbrambeno naoružanje, uključujući sisteme Patriot američke proizvodnje, kako bi se zaštitila od ruskih napada na svoju energetsku infrastrukturu. 


(Erna H.) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.