7.12.2022. 9:22
0
Institut za rat: Kremlj iznosi nevjerovatne teorije o ratu
FOTO: Twitter
Ruske oblasti Belgorod i Kursk najavile su formiranje jedinica teritorijalne odbrane, objavio je Institut za proučavanje rata u svom najnovijem izvještaju, izlažući mnoge civile izgledima sveopćeg rata "pod apsurdnom premisom prijetnje Ukrajine za pogranična područja Rusije".

Američki think tank je ranije izvijestio da su propagandisti Kremlja počeli iznositi slične nevjerovatne teorije o ukrajinskoj kopnenoj prijetnji ruskom teritoriju.

Moskovski zvaničnici čak su po cijelom gradu oblijepili oglase za specijalnu vojnu operaciju, koju je ISW prije primijetio samo u udaljenim gradovima i naseljima tokom ljeta 2022. usred ruskih kampanja regrutiranja dobrovoljaca.


“Ovi uslovi informisanja vjerovatno nisu dovoljni da uvjere rusko stanovništvo u cjelini u nužnost dodatne mobilizacije s obzirom na nedovoljan odaziv na napore oglašavanja regrutiranja volontera tokom ljeta”, utvrdio je ISW, prenosi Index.


(Erna H.) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.