8.12.2022. 14:33
1
Ukrajinci uhapsili bračni par, tvrde da su ruski špijuni
Pripadnici Ukrajinske sigurnosne službe (SBU) su uhapsili bračni par koji sumnjiči da je špijunirao za Rusiju u crnomorskoj luci Odesi. SBU nije objavio imena uhapšenih. U saopćenju navode kako par sumnjiče da je izviđao lokacije za moguće ruske vojne operacije. Baš kao i manevre ukrajinskih snaga protuzračne odbrane.

SBU navodi kako vjeruje da se radi o ruskim obavještajcima koji su planirali stvoriti mrežu agenata na jugu Ukrajine. Pripadnici SBU-a pronašli su mobitele i opremu na kojoj su dokazi o “tajnoj korespondenciji s agresorom”, stoji u saopćenju.

uhapsili bračni par muškarac prvi crna jakna bijela kapuljača visok ne vidi se lice zamagljeno žena plava duga kosa u crnom ne vidi se lice iza drveni zid i muškarac sa fantomkom i smeđom kapom

Pripadnici SBU uhapsili bračni par dok su pokušavali dostaviti povjerljive informacije Rusima
“SBU je uhapsio oboje špijuna dok su pokušavali dostaviti povjerljive informacije Rusima”, objavio je SBU.

Dodali su kako je par u Ukrajinu stigao 2018. godine te je dobio dozvole za boravak. Muškarac je prije toga služio u ruskoj vojsci, objavio je SBU.

Ukrajinska služba navodi da su uhapšeni slali informacije bivšem oficiru ruskih specijalnih jedinica na Krimu koji je sarađivao s vojnim obavještajcima. SBU je objavio i seriju fotografija na kojima se vidi hapšenje para, vojni dokumenti uhapšenog muškarca po kojima ima čin pukovnika te njihovog ruskog pasoša.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.