13.12.2022. 8:38
0
Putiin i Xi sastaju se krajem decembra
Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski čelnik Xi Jinping održat će krajem decembra razgovore o dešavanjima iz 2022. godine, javile su u utorak ruske poslovne dnevne novine Vedomosti.


Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, izjavio je za novine da su datum i dnevni red sastanka već poznati, ali da će zvanično saopćenje biti naknadno objavljeno.

Novine su, pozivajući se na neimenovani izvor blizak administraciji ruskog predsjednika, navele kako je malo vjerovatno da će sastanak biti održan licem u lice.

- Detalji se razrađuju - izjavio je izvor za Vedomosti.

Rusija se zbližila s Kinom otkako je u februaru poslala svoje oružane snage u Ukrajinu, prenosi Reuters.


(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.