23.12.2022. 22:53
0
Njemački političar poziva na obustavu letova iz Kine zbog porasta slučajeva COVID-19
Zastupnik njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU) Jürgen Hardt upozorio je da porast novih slučajeva COVID-a u Kini "prijeti cijelom svijetu novim valom infekcija".

Peking je optužen da umanjuje broj novih slučajeva, sedmicama nakon popuštanja drakonskih ograničenja.

Njemački političar u petak je pozvao na privremenu obustavu letova između Kine i Evropske unije dok se zemlja bori s velikim porastom infekcija koronavirusa, piše Deutsche Welle. 

Ove izjave Jürgena Hardta iz Kršćansko-demokratske unije (CDU) došle su nakon što je Kina djelomično ublažila svoju strogu politiku nulte COVID politike kao rezultat rastućeg bijesa javnosti zbog lockdowna i karantina.

Kao rezultat toga, Kina sada bilježi skoro više od 1 milion infekcija dnevno, prema istraživačkom institutu sa sjedištem u Londonu, iako je službena dnevna stopa slučajeva u Pekingu u desetinama hiljada.

Stručnjaci su upozorili Kinu da očekuju stotine hiljada novih smrtnih slučajeva od virusa.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.