4.1.2023. 22:57
0
Šef ukrajinskih obavještajaca: Putin će uskoro umrijeti, mislimo da je riječ o raku
Čelnik obavještajne službe ukrajinskog ministarstva obrane Kiril Budanov u intervjuu za ABC News govorio je o trenutnom razvoju situacije u Ukrajini te se osvrnuo na napade na rusku bazu Engels, kao i na zdravstveno stanje Vladimira Putina.

Na pitanje novinarke je li Ukrajina odgovorna za napad na bazu Engels, Budanov je rekao da ne može odgovoriti.

"Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje, tek nakon završetka rata. Bilo mi je drago vidjeti taj napad, to je moja reakcija. Mislim da će biti još napada, dublje i dublje u teritoriju Rusije", kazao je.

Budanov je naglasio kako se napadi mogu odnositi i na Krim naročito ako se uzme u obzir da je Krim dio Ukrajine te da Ukrajina može na tom području koristiti bilo koje oružje. Nakon toga je odgovorio i na pitanje o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Da, on je bolestan, u terminalnoj fazi. Mislim da će umrijeti vrlo brzo, nadam se. Mislimo da je riječ o raku. To znamo iz izvora bliskih Kremlju, odnosno samom Putinu", rekao je Budanov.

Zaključio je da će u slučaju Putinove smrti doći do prijenosa vlasti, ali da rat u Ukrajini treba okončati i prije smrti ruskog predsjednika, navodi Index. 


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.