18.1.2023. 8:00
0
Trump krenuo sa predizbornim skupovima
Bivši republikanski predsjednik Donald Trump 28. januara će se prvi put javno pojaviti u svojoj predsjedničkoj kampanji za izbore 2024. godine u državi Južna Karolina, objavio je njegov štab.

Dvojica poznatih republikanaca iz Južne Karoline, američki senator Lindsey Graham koji je jedan od najodanijih Trumpovih podržavatelja i guverner Henry McMaster, pridružiće se Trumpu u State Houseu u Kolumbiji, dok otkriva ljude u timu za svoju kampanju, prenosi Reuters.

Južna Karolina ima ogroman utjecaj kao jedna od prvih država koja je održala nadmetanje za predsjedničke nominacije tokom izbornih godina. 2016. godine, kada je Južna Karolina bila treća koja je provela izbore nakon Iowe i New Hampshirea, Trumpova pobjeda u toj državi pomogla mu je da učvrsti njegov status kandidata republikanaca.

Pobjeda demokratskog predsjednika Joea Bidena na državnim predizborima 2020. godine bila je ključna prekretnica za njegovu kandidaturu, nakon lošeg rezultata u prva dva takmičenja za nominacije.

Trump nije kretao u kampanju otkako je formalno objavio svoju predsjedničku kandidaturu u novembru, a umjesto toga se povremeno pojavljivao pred pozvanim gostima na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Dva druga republikanca iz Južne Karoline, bivša guvernerka Nikki Haley i američki senator Tim Scott, smatraju se potencijalnim rivalima za predsjedničku nominaciju stranke 2024. godine.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.