22.1.2023. 15:37
0
Rusija opet prijeti: Isporuka oružja Kijevu dovest će do globalne katastrofe
Predsjednik ruske državne Dume Vjačeslav Volodin poručio je da isporuke zapadnog oružja Ukrajini za udare na teritoriju Rusije prijete globalnom katastrofom.

Prema riječima Volodina, Sjedinjene Države i njihovi saveznici u Evropi vode svijet u užasan rat, koji će biti potpuno drugačiji nego danas, kada se udari izvode isključivo na vojnu i kritičnu infrastrukturu Ukrajine.

- Ako zemlje Vašingtona i NATO-a isporuče oružje koje će se koristiti za napade na civilne gradove i pokušaju da zauzmu naše teritorije, kako prijete, to će dovesti do odgovora snažnijim oružjem - napisao je Volodin na Telegramu.

Naglasio je da parlamentarci različitih zemalja, američki kongresmeni, poslanici Bundestaga i Narodne skupštine Francuske, poslanici drugih evropskih parlamenata, treba da shvate svoju "odgovornost prema čovječanstvu".

- S obzirom na tehnološku superiornost ruskog oružja, strani političari koji donose takve odluke moraju shvatiti da bi se to moglo završiti globalnom tragedijom koja će uništiti njihove zemlje - dodao je predsjednik Državne dume.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.