25.1.2023. 17:35
1
Mladić osuđen na doživotnu robiju zbog šverca krava: Transportovao ih u neljudskim uslovima
Okružni sud u indijskoj državi Gujarat osudio je 22-godišnjaka na doživotni zatvor zbog ilegalnog prevoza stoke iz Maharastre.

- Svi problemi na Zemlji biće riješeni kada nijedna kap kravlje krvi ne padne na zemlju - rekao je sudac Samir Vinodchandra Vyas u obrazloženju presude.

Sudac je tokom izricanja presude dodao kako krava nije samo životinja, nego je i majka.

Istakao je da niko nije tako zahvalan kao krava. Požalio se da se zaštita krava ne provodi u praksi, iako se kontinuirano vode razgovori o tome, prenosi India Today.

Sud se bavio slučajem krijumčarenja stoke u kojem su krave i njihovo potomstvo transportovani u neljudskim uslovima.
 
Policija je 27. augusta 2020., uhapsila Mohamada Amena zbog ilegalnog prevoza više od 16 krava i njihovog potomstva u kamionu bez odgovarajućih uslova.

Optuženi je kažnjen u skladu sa odredbama Zakona o očuvanju životinja iz 2017, Zakona o sprečavanju okrutnosti prema životinjama iz 1960, Naredbe o kontroli prevoza životinja iz 1975. i Zakona o kontroli osnovnih dobara i životinja iz 2015. godine.

Sudac je pozvao ljude da uzmu u obzir ne samo vjerski značaj krave, već i njenu društvenu, ekonomsku i naučnu korist, prenosi Index.hr.

(A. Balićevac)

Indija
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.