28.1.2023. 19:14
0
Užas: Bičevali žene zbog nošenja kratkih suknji i hlača
Pripadnici milicije u istočnoj Demokratskoj Republici Kongo bičevali su žene i djevojke jer su nosile kratke suknje i hlače, saopćila je vlada u subotu, obećavajući kažnjavanje počinilaca.

Premijer Jean-Michel Sama Lukonde "osudio je ponižavajuća i neljudska zlostavljanja od strane pripadnika milicije" iz naoružane grupe Malaika.

Lukonde je rekao da je milicija, koja nameće islamske šerijatske kazne u području pod svojom kontrolom, "nedavno bičevala djevojke i žene obučene u kratke suknje i hlače".

Vladino izaslanstvo biće poslano u to područje - Salambila, u istočnoj pokrajini Maniema - i izvijestiće kako bi počinioci mogli biti kažnjeni, rekao je Lukonde.

Malaika milicija, koja tvrdi da zastupa interese lokalnog stanovništva, želi da vlada preda veći dio prihoda od rudnika zlata Salamabila, prenosi "ChannelsTV".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.