29.1.2023. 9:11
0
Dronovi napali vojne objekte u Iranu
Za sada nepoznti dronovi napali su nekoliko lokacija širom Irana. Osim u Teheranu, sirene za uzbunu čule su se i u nekoliko drugih gradova u kojima se nalaze vojni objekti i rafinerije nafte.


Napadi su se dogodili u Teheranu, Isfahanu, Hoju, provinciji Zapadni Azerbejdžan, Azarshahr, provinciji Istočni Azerbejdžan, Tabriz, Karaj, provinciji Alborz, Hamadan.

Dronovi su napali vojnu fabriku u gradu Isfahanu u Iranu, saopćio je zvanični Teheran.

- Eksplozija se dogodila u jednom od vojnih centara koji su povezani sa Ministarstvom odbrane - rekao je zamjenik šefa sigurnosti guvernera Mohamed Reza Jan-Nesari za novinsku agenciju Fars, prenosi CNN.

Jan-Nesari je rekao da je eksplozija napravila određenu štetu, ali na sreću nije bilo žrtava. Državna novinska agencija IRNA je kasnije saopćila da su eksploziju izazvali mali dronovi.


- Došlo je do neuspješnog napada malih bespilotnih letjelica na industrijski kompleks ministarstva odbrane i jedan od njih je oboren - objavila je IRNA, pozivajući se na ministarstvo odbrane zemlje.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ovi napadi dolazi usred tenzija oko iranskog nuklearnog programa, kao i isporuke dronova Šahed Rusiji koji su korišteni u ratu protiv Ukrajine, prenosi Avaz. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.