29.1.2023. 17:57
0
Izraelski opozicioni lider okrivio ministra nacionalne sigurnosti za napad na sinagogu
Izraelski opozicioni lider Yair Lapid smatra da je ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir odgovoran za napad u kojem je ubijeno najmanje sedam izraelskih doseljenika u blizini sinagoge u okupiranom Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.

- Vi ste odgovorni, nosite odgovornost umjesto da cijeli dan tražite osobu koju ćete okriviti - rekao je Lapid lokalnom radiju Ynet.

Lider opozicije je također optužio Ben-Gvira da nije obavljao svoju dužnost ministra nacionalne sigurnosti, javlja Anadolija.

Optužba je uslijedila nakon što je sedam izraelskih doseljenika ubijeno u napadu u blizini sinagoge u naselju Neve Yaakov u Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu u petak uvečer.

Izraelski doseljenici verbalno su napali Ben-Gvira dok je posjetio mjesto napada u petak.

Ben-Gvir je izazvao buru palestinskih osuda 3. januara, kada je posjetio kompleks džamije Al-Aksa usred upozorenja na nemire.

Ben-Gvir ima krajnje desničarske stavove o Palestincima i poziva na njihovo raseljavanje. U više navrata se pridružio izraelskim doseljenicima u napadu na kompleks džamije Al-Aksa.

Napad na sinagogu u petak uslijedio je dan nakon što je devet Palestinaca ubijeno, a desetine povrijeđene u izraelskoj vojnoj operaciji u Jeninu na Zapadnoj obali.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.