31.1.2023. 20:34
0
Bivši pisac Putinovih govora: Rat je izgubljen, vojni puč bi se mogao desiti ove godine
Bivši savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je pisao njegove govore Abas Galjamov u intervjuu za CNN je rekao da postoji mogućnost vojnog puča u Rusiji.

Uvjeren je, kaže, da će Rusi tražiti nekoga koga bi okrivili za mnoge vojne gubitke nakon ruske invazije na Ukrajinu i ekonomske probleme zbog sanckija s kojim se Rusija suočila od početka invazije.

- Ruska ekonomija je u kolapsu. Rat je izgubljen. Sve je više mrtvih koji se vraćaju u Rusiju, tako da će Rusi nailaziti na sve više poteškoća i pokušavat će pronaći objašnjenje zašto se to dešava, gledajući oko sebe u političke procese - rekao je Galjamov, te dodao:

- U ovom trenutku mislim da će vojni udar postati moguć - kazao je.

Smatra da bi do toga moglo doći u narednih 12 mjeseci.

- Kada se promijeni politička situacija i kada je na čelu zemlje omražen nepopularan predsjednik, a rat je zaista nepopularan, a za to treba proliti krv, u tom trenutku državni udar postaje realna mogućnost - istakao je.

Pretpostavlja da bi Putin mogao otkazati predsjedničke izbore zakazane za mart 2024. godine.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.