3.2.2023. 16:54
0
‘Na putu’ 10. europski paket sankcija Rusiji
FOTO: EPA-EFE
Šefica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je kako Europska unija radi na 10. paketu sankcija Rusiji.

„Deseti paket je na putu. Planiramo ga objaviti do 24. februara“, istakla je ona na konferenciji za medije na kojoj je bila sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsjednikom Vijeća Europe Charlesom Michelom.

Istakavši kako ruska ekonomija već „plaća visoku cijenu“ zbog rata u Ukrajini uslijed ranijih sankcija, von der Leyen je dodala kako je novi paket vrijedan blizu 10 milijardu eura.

„Plan je ponovo se fokusirati na tehnologiju koja se može, a koja se ne treba koristiti u ruskoj ratnoj mašini. Drugačije rečeno, pogledali smo detaljnije komponente koje smo, na primjer, našli u dronovima kako bi bili sigurni da Rusija ne može doći nikako do ovih tehnologija za proizvodnju u, recimo, Iranu.“

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.