4.2.2023. 7:57
0
EU priprema novi paket sankcija za Rusiju
Evropska unija će 24. februara predstaviti svoj 10. paket sankcija Rusiji kako bi na taj način bilježila godišnjicu invazije Moskve na Ukrajinu, rekao je visoki zvaničnik Brisela.


Sankcije će biti usmjerene na tehnologiju koju koristi ruska ratna mašinerija, rekla je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen na konferenciji za novinare, javlja AP.

Sankcije će posebno biti usmjerene na komponente koje se koriste u proizvodnji dronova, rekla je, navodeći Iran kao ključnog dobavljača Rusije. 

Zatvaranje rupa koje Kremlj koristi da zaobiđe sankcije također će biti prioritet, smatra Von der Leyen.

O tačnim mjerama u sljedećem paketu sankcija EU mora se dogovoriti 27 zemalja članica bloka, a to je proces koji može potrajati sedmicama. 


(Patria/Aldina R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.