7.2.2023. 13:42
0
Nova snimka užasa u Turskoj: Iz automobila snimili dok se zgrada rušila ispred njih
Razorni zemljotres koji je jučer pogodio Tursku nanio je štetu u brojnim gradovima ove zemlje. Zbog jačine udara, zgrade su se rušile poput kula od karata.

Upravo takve prizore, slučajni prolaznici, zabilježili su svojim mobilnim aparatima. U momentu dok se zgrada urušavala, stanovnici Adane, sa upaljenom kamerom vozili su kroz grad. Na videu se vidi građevina koja nestaje u momentu, ali i prestravljeni pješaci koji se pokušavaju spasiti. Ostaci zgrade završili su i na njihovom automobilu, no nije poznato da li su zadobili povrede.

Podsjetimo, zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jučer ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.